• 16. októbra 2024 5:58

dusené hovädzie

Byandrea

mar 2, 2011

porcie

2

ingrediencie

  • 450g vykostenej sviečkovej, nakrájanej na malé kúsky
  • soľ
  • 2 veľké mrkvy najkrájané natenko
  • 1 šálka nakrájanej cibuľky
  • 2 lyžičky múky
  • 2 dcl hovädzieho vývaru
  • 1 dcl čierneho piva
  • olivový olej

postup

hovädzie ochuťte soľou a korením. Na veľkú rozálenú panvicu s olejom vložte mäso a opečte ho do hneda. Hovädzie mäso potom presuňte na čas do misky. Do panvice nasypte mrkvu a cibuľu a stlmte oheň. Miešajte, pokiaľ sa do zeleniny nenasiakne šťava z mäsa. Pridate múku a miešajte jednu minútu, prilejte vývar a tmavé pivo. Mäso vložte späť do panvice. Panvicu zakryte a jej obsah duste, pokiaľ mäso nezmäkne (15 min.) a občas zamiešajte.

nutričné hodnoty v porcii

energia: 359 kcal

  • bielkoviny: 40g
  • sacharidy: 27g
  • tuky: 16g

Related Post

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *