porcie
2
ingrediencie
- 450g vykostenej sviečkovej, nakrájanej na malé kúsky
- soľ
- 2 veľké mrkvy najkrájané natenko
- 1 šálka nakrájanej cibuľky
- 2 lyžičky múky
- 2 dcl hovädzieho vývaru
- 1 dcl čierneho piva
- olivový olej
postup
hovädzie ochuťte soľou a korením. Na veľkú rozálenú panvicu s olejom vložte mäso a opečte ho do hneda. Hovädzie mäso potom presuňte na čas do misky. Do panvice nasypte mrkvu a cibuľu a stlmte oheň. Miešajte, pokiaľ sa do zeleniny nenasiakne šťava z mäsa. Pridate múku a miešajte jednu minútu, prilejte vývar a tmavé pivo. Mäso vložte späť do panvice. Panvicu zakryte a jej obsah duste, pokiaľ mäso nezmäkne (15 min.) a občas zamiešajte.
nutričné hodnoty v porcii
energia: 359 kcal
- bielkoviny: 40g
- sacharidy: 27g
- tuky: 16g