• 19. marca 2024 8:21

doba hojnosti – pravidelná strava

Pravidelná strava

Rešpekt. Iba rešpekt ku vlastnému telu Vám postačí nastaviť ho do režimu hojnosti.
Znamená to že pri pravidelnej strave dosiahnete vyvážený stav a všetkého je dostatok. Tak sa dajú zrýchliť všetky procesy, je na to dosť energie a netreba ňou šetriť na horšie časy v podobe ukladania do tukových rezerv.
Dostať sa do režimu hojnosti a teda zrýchliť Váš metabolizmus sa nedá za pár dní. Trvá to týždne, možno aj mesiace kým sa človek dostane do jeho normálneho režimu.
Ak chcete schudnúť, musíte jesť 5 až 6 krát denne a to v pravidelných časových intervaloch, rovnomerne rozložených na celý deň tak, že posledné jedlo by malo byť zjedené asi dve hodiny pred spaním.

Je to nezmysel dávať si posledné jedlo napr. o 16-tej a potom už nič nejest!
Človek by nemal ísť do postele spať hladný a s prázdnym žalúdkom, aby telo aj v spánku udržal v rovnováhe.
Nedovoľte v žiadnom prípade spomaliť Váš metabolizmus a prejsť do pomalého úsporného režimu, pri ktorom sa energia ukladadá na horšie časy vo forme tuku.
Takže neskúšajte žiadne nezmyselné diéty, lebo metabolizmus je schopný spomaliť sa až takmer na polovicu normálneho výkonu. Je to obranný reflex na prežitie. Diéta, pri ktorej sa chudne formou hladovania, väčšinou obsahuje málo živín. Telo potom siahne po jediných dostupných bielkovinách – po vlastných svaloch a kostnej hmote. Nejaký úbytok na váhe je zrejmý, ale taký človek pritom v tichosti stráca nielen tuk, ale aj vodu a svalovinu. Po nejakom čase to človek s diétou už dlhšie nevydrží aj kôli celkovému vyčerpaniu oranizmu pre nedostatok živín a začne jesť normálnejšie. Tak po drastickej diéte opäť rýchlo priberie spät. Metabolizmus je však z diéty ešte veľmi spomalený. Aj pri prijímaní potravy telo bude stále šetriť. Trvá dlhú dobu, kým sa metabolizmus začne vracať do normálu.
Takže nakoniec? Nejedzte rýchlo, nejedzte v strese , hlavne jedzte pravidelne a nehladujte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *