• 13. júla 2024 23:36

minerály

  • Home
  • prečo je tvaroh dôležitý

prečo je tvaroh dôležitý

Tvaroh je mliečny výrobok smotanovej chuti, tuhšej konzistencie a obvykle bielej farby. Vzniká zrážaním mliečnej bielkoviny-Kazeínu. Názvom tvaroh sa označujú…

ananás a chudnutie

Síce obsahuje deväťdesiat percent vody, ale vo svojich zvyšných desiatich má také množstvo cenných vitamínov a minerálov, ako máloktorý z…

mrkva – obľúbená a zdravá zelenina

Lahodná, sladká a všestranná. Dá sa konzumovať za surova i tepelne upravená a navyše chutí aj deťom bez toho, aby…

„najbohatšie“ orechy sú mandle

Mandle sú semená Mandľa je semeno mandle, spravidla mandle obyčajnej (Prunus dulcis), stromu z čeľade ružovité. Ostáva po odstránení oplodí…

jahody posilňujú imunitu

Hoci jahody tvorí z 90% voda Sú veľmi zdravé a chutia dospelým i deťom. Pri zbere si vyberáme menšie aromatickejšie…

hrozno na schudnutie a tlak

Hrozno pochádza z teplých južných krajín, väčšinou zo Stredomoria. Na ľudský organizmus má blahodarný vplyv a to nielen v podobe…

šošovica – bielkoviny, železo, vápnik

Šošovica bola vraj známa už v starom Egypte, kam sa dovážala a stala sa jedlom boháčov. Najviac šošovice sa však…

brokolica lieči

Hoci sa sýtozelené hlávky brokolice ešte celkom neudomácnili v každej kuchyni, stali sa v priebehu niekoľkých rokov veľmi obľúbenou súčasťou…

koreňová zelenina

Keď sa povie koreňová zelenina, väčšinou si predstavíme len mrkvu, zeler a petržlen. Lenže v skutočnosti je to každá zelenina…

zázrak menom jablko

Sladké, voňavé, šťavnaté … Jablko je jedno z najzdravších druhov ovocia. Aj napriek tomu jeho konzumácia klesá a mnohí uprednostňujú…