Metabolizmus a zdravie pečene: Ako chrániť detoxikačný systém vášho tela
Pečeň je jedným z najdôležitejších orgánov v ľudskom tele, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v procese metabolizmu. Taktiež je hlavným detoxikačným…
Stévia – sladký liek z prírody
Čo je to stévia? Stévia cukrová je nenápadná, nabielo kvitnúca, svetlomilná tropická rastlinka pochádzajúca z Paraguaja. Jej lístočky sú až…
brokolica lieči
Hoci sa sýtozelené hlávky brokolice ešte celkom neudomácnili v každej kuchyni, stali sa v priebehu niekoľkých rokov veľmi obľúbenou súčasťou…
surová alebo varená zelenina?
Odpoveď na otázku, či jesť iba surovú, alebo aj varenú zeleninu, je trocha zložitejšia. Potraviny, teda aj zelenina, majú výživovú…
koreňová zelenina
Keď sa povie koreňová zelenina, väčšinou si predstavíme len mrkvu, zeler a petržlen. Lenže v skutočnosti je to každá zelenina…
zázrak menom jablko
Sladké, voňavé, šťavnaté … Jablko je jedno z najzdravších druhov ovocia. Aj napriek tomu jeho konzumácia klesá a mnohí uprednostňujú…
cibuľa znižuje hladinu krvného cukru
Cibuľa sa môže pochváliť prevažne baktecidnými a fungicidnými účinkami, vitamínami B1, B2, E a C, karoténom. Cibuľa ďalej obsahuje bielkoviny,…
starostlivý výber chleba je namieste
Pretože je jeho spotreba vysoká, tak veľmi záleží na tom, aký chlieb jeme. Pokiaľ jeme len jeden druh chleba a…
chlorella – zelená riasa alebo liek?
Jej názov je odvodený od latinského zelený a malý. Pre svoj vysoký obsah chlorofylu, ktorý je najvyšší zo všetkých známych…