brusnice pomáhajú k štíhlosti
Brusnice Sú bohatým zdrojom vitamínov C a E, minerálnych látok (K, Ca, Mn, Cu, Zn, Fe) a spolu s obsiahnutými…
prečo je tvaroh dôležitý
Tvaroh je mliečny výrobok smotanovej chuti, tuhšej konzistencie a obvykle bielej farby. Vzniká zrážaním mliečnej bielkoviny-Kazeínu. Názvom tvaroh sa označujú…
rybie mäso
Biologická hodnota Rybie mäso sa vyznačuje vysokou biologickou hodnotou a jeho prednosť oproti červenému mäsu je ľahká stráviteľnosť. Podľa tohto,…
ananás a chudnutie
Síce obsahuje deväťdesiat percent vody, ale vo svojich zvyšných desiatich má také množstvo cenných vitamínov a minerálov, ako máloktorý z…
mrkva – obľúbená a zdravá zelenina
Lahodná, sladká a všestranná. Dá sa konzumovať za surova i tepelne upravená a navyše chutí aj deťom bez toho, aby…
čučoriedky alebo borovnice
tieto lesné plody rastú obyčajne vo vyších nadmorských výškach (700 – 1500 m n. m), preto ich zber je namáhavý,…
„najbohatšie“ orechy sú mandle
Mandle sú semená Mandľa je semeno mandle, spravidla mandle obyčajnej (Prunus dulcis), stromu z čeľade ružovité. Ostáva po odstránení oplodí…
grapefruit znižuje cholesterol a spaľuje tuky
Grapefruit a jeho výskyt Grapefruit (citrónovník rajský), Citrus paradisi alebo Citri × paradisi, Grep. Grapefruit, skrátene grep je subtropická drevina…
jahody posilňujú imunitu
Hoci jahody tvorí z 90% voda Sú veľmi zdravé a chutia dospelým i deťom. Pri zbere si vyberáme menšie aromatickejšie…
hrozno na schudnutie a tlak
Hrozno pochádza z teplých južných krajín, väčšinou zo Stredomoria. Na ľudský organizmus má blahodarný vplyv a to nielen v podobe…