Využite všetky výhody pestrej palety ovocia, ktoré sú dnes dostupné v supermarketoch po celý rok. V regáloch najdete melóny, broskyne, drobné ovocie, slivky, pomaranče, hrušky aj jablká.
Obsah
Ovocný cukor – fruktóza
Má nízky glikemický index, tzn. pomaly sa vstrebávajú do organizmu. Akonáhle máte vyrovnanú hladinu krvného cukru, fruktóza prechádza z ovocia priamo do svalov ako glykogén. Vďaka obsahu 80-95% vody ovocie výborne hasí smäd. V jednej porcii ovocia najdete približne 60-100 kcal energie, 15-25g sacharidov a 2g vlákniny.
Ako vlastne je veľká jedna porcia ovocia?
- 1/3 melónu priemernej veľkosti
- 1 broskyňa
- 1 nektarinka
- 1 šálka drobného ovocia (jahody, maliny, brusnice…)
- 1/2 manga
- 1/2 papáje
- 2 väčšie slivky
- 1-2 kiwi
- 1 hruška
- 1 jablko