Využite všetky výhody pestrej palety ovocia, ktoré sú dnes dostupné v supermarketoch po celý rok. V regáloch najdete melóny, broskyne, drobné ovocie, slivky, pomaranče, hrušky aj jablká.
Ovocný cukor – fruktóza má nízky glikemický index, tzn. pomaly sa vstrebávajú do organizmu. Akonáhle máte vyrovnanú hladinu krvného cukru, fruktóza prechádza z ovocia priamo do svalov ako glykogén. Vďaka obsahu 80-95% vody ovocie výborne hasí smäd. V jednej porcii ovocia najdete približne 60-100 kcal energie, 15-25g sacharidov a 2g vlákniny.
Ako vlastne je veľká jedna porcia ovocia?
– 1/3 melónu priemernej veľkosti
– 1 broskyňa
– 1 nektarinka
– 1 šálka drobného ovocia (jahody, maliny, brusnice…)
– 1/2 manga
– 1/2 papáje
– 2 väčšie slivky
– 1-2 kiwi
– 1 hruška
– 1 jablko